sonority.nl

SponsorKliks& Nieuwsarchief archief 2005

16-04-2005

LiaF

LiaF

Life is a Flower

Het was zaterdag 16 april 2005 een gezellige middag voor de senioren uit Aalsmeer. Genieten van zingen, trommelen, musiceren, lekkere hapjes, de film van het laatste bloemencorso en weer even bijpraten.

Om kwart voor één beginnen de eerste gasten binnen te druppelen. Ze worden ontvangen door de leden van het Aalsmeerse koor Sonority. Het is even wachten op het laatste busje. Als de laatste gasten ook een plekje hebben gevonden in de volle Burgerzaal heet Jolande Meijer, de voorzitter van Sonority, iedereen van harte welkom. Ron Leegwater van de Rabobank Aalsmeer / Uithoorn, de sponsor van de seniorenmiddag sluit zich hier bij aan memoreert dat Rabobank graag deze middag financieel mogelijk maakt. Hij zet het organiserende koor Sonority in het zonnetje voor het vele werk dat voor deze middag is verzet. Martin van der Klauw neemt de presentatie van de middag ter hand. Om zich als koorlid te vermommen moeten zowel Martin als Jolande nog even een das strikken. Jolande probeert daar Ron Leegwater voor te strikken, maar dan blijkt onder veel hilariteit dat die zijn das altijd door zijn vrouw laat strikken, zodat Martin maar even twee keer een das strikt.

Sonority zingt als eerste nummer California dreaming, een nummer uit de flower power tijd, waarbij de dassen door de koorleden om het hoofd als een jaren zestig haarband worden gedragen. Een mooie, stevige start van een concert met als thema Life is a flower, het leven is als een bloem. De dirigent, George Overmeire, leidt het koor met vaste hand door de nummers, zoals Sexed Up van Robbie Williams tot het zeer compact gezongen a capella nummer That Lonesome Road, waarin de muzikale kwaliteiten van dit koor heel goed tot uiting komen. De meeste nummers worden met bewegingen ondersteund. Dat loopt hier en daar nog niet precies synchroon, wat de kracht van deze attractieve uitstraling ietwat ondermijnt.

15-04-2005

LiaF 2

LiaF 2

De zeer gewaardeerde vertoning van de film van het laatste bloemencorso sluit geheel aan bij het motto van de middag, Life is a Flower, terwijl het motto van het bloemencorso, Er zit muziek in, op zijn beurt weer geheel aansluit bij deze muzikale middag.

De Djembeesten is een groep, die met behulp van uitheemse trommels, de djembé, een schakering aan Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes brengt. Ze doen dit erg enthousiast. Zozeer zelfs dat bij Kelsie, één van de leden van de Djembeesten, het vel van zijn trommel scheurt. Hij pakt meteen een tamboerijn om daarmee verder te spelen totdat een vervangende djembé van achter is gehaald. In het meezinglied Djolé zingt Kelsie steeds een regel waarop de zaal antwoordt. Deze Afrikaanse manier van zingen verrast de mensen in de zaal.

In de pauze krijgen de aanwezigen een hapje en een drankje aangereikt.

Het Aalsmeers Jeugd Orkest onder leiding van Dick Hesselink, wordt aangekondigd als de muzikale toekomst van Aalsmeer. Ze spelen een viertal nummers, waaronder Music Parc, een leuk ritmisch nummer met drumsolo, waarna het ritme door de hout blazers wordt overgenomen in een staccato, op een manier die we bij strijkers pizzicato zouden noemen en dat ook nog eens door de zacht strijkende saxofoons wordt geaccentueerd. We kunnen de muzikale toekomst van Aalsmeer met vertrouwen tegemoet zien.

Het optreden van de Ingma's maakt de zaal helemaal los. Uit volle borst wordt er meegezongen met bekende Nederlandse liedjes. Bij Tulpen uit Amsterdam deinen de rijen op en neer. Bloemen maken toch iets los bij de mensen en met - Een stekkie van de fuchsia - van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink kan de hele buurt weer nieuwe bloemen kweken.

13-04-2005

LiaF 3

LiaF 3

In fleurige kleding pakt Sonority de draad weer op met het nummer Life is a Flower van Ace of Base. De Djembeesten laten ook hun djembé's weer horen bij dit nummer. Daarna zingt Sonority nog vijf nummers. Avond van Boudewijn de Groot heeft een dromerig unisono begin en gaat stapsgewijs over in meerstemmigheid en wordt naar het einde toe steeds uitbundiger. Een arrangement van George Overmeire, dat het wezen van dit liedje heel goed tot zijn recht laat komen. Met het laatste nummer Feel van Robbie Williams benadrukt het koor het gevoel. De gasten van deze seniorenmiddag voelen zich prima en vinden het jammer dat het afgelopen is. Het is leuke muziek, goed gebracht en het is gezellig. Voor herhaling vatbaar. Met een dankwoord aan alle medewerkers en de sponsor Rabobank is de middag ten einde.