sonority.nl

SponsorKliks& Nieuwsarchief archief 2011

13-12-2011

Sonority zingt in Joppe

Op de site Nieuwsover.nl/aalsmeer:


AALSMEER, 13 december
hillegom 5Sonority zong afgelopen najaar in Hillegom.
Sonority zingt zondagavond 18 december in café Joppe. Het is het traditionele kerstoptreden van het popkoor. Onder leiding van dirigent Rik Henning brengt Sonority een selectie uit zijn repertoire. Songs die op het programma staan: A Night Like This van Caro Emerald, Love You More van Racoon, Rolling In The Deep van Adele en Ik Heb Je Lief van Paul de Leeuw.

Aanvang: 19.30 u
Locatie: café Joppe, Weteringstraat 8, 1431 BC Aalsmeer
Toegang: gratis.
Meer informatie over Sonority: www.sonority.nl

01-10-2011

Korendag Hillegom

Korendag Hillegom

Popkoor Sonority laat van zich horen

 

En wel a.s. zaterdag 1 oktober tijdens de Korendag in Hillegom. Nadat eind augustus de repetities na de zomerstop wederom zijn begonnen is dit het eerste optreden van het nieuwe seizoen.

De Hillegomse Korendag wordt dit jaar voor de 7e keer georganiseerd door de Stichting Hillegom Promotie. Ruim 20 koren zullen deze dag van 10.30 uur tot 22.00 uur gratis optreden. De locatie waar dit evenement wordt gehouden is de Maartenskerk, Kerkplein 1 in Hillegom. Het programma voor deze dag is te zien op www.hillegompromotie.nl

 

Van 18.15 uur tot 18.45 uur is het de beurt aan Sonority. Onder leiding van dirigent Rik Henning zingt het koor o.a. de nummers A Night Like This van Caro Emerald en This Is The Life van Amy MacDonald. Verder de primeur van twee nieuwe nummers, Love You More van Racoon en Rolling In The Deep van Adele.

 

Sonority heeft nog beperkt plaats voor nieuwe leden. De wekelijkse repetitie is op dinsdagavond van 20.30 uur tot 22.15 uur in het Activiteitencentrum aan de Zwarteweg in Aalsmeer. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een repetitie bijwonen en meezingen. Aanmelden via de secretaris, telefoonnummer 0297-331639.

18-06-2011

Straattheater Mijdrecht

Straattheater Mijdrecht

Popkoor Sonority zingt tijdens Straattheaterfestival in Mijdrecht

Zaterdag 18 juni laat popkoor Sonority van zich horen tijdens het Straattheaterfestival in Mijdrecht.

Tussen 11 uur en 5 uur is het centrum van Mijdrecht omgetoverd tot één groot toneel. Er zijn diverse podia waarop meer dan 55 shows te bewonderen zijn van professionele gezelschappen uit binnen- en buitenland die theater, acrobatiek en andere kunsten vertonen. Door het hele centrum zullen optredens van levende standbeelden en zang- dans- en sportgroepen uit de regio.

Sonority zingt om kwart voor vier in de Dorpsstraat en zal naast eigentijdse nummers als A Night Like This van Caro Emerald een enkele popklassieker laten horen.

Meer informatie over het festival kunt u vinden op: 

http://www.straattheaterdrv.nl/ en over popkoor Sonority op www.sonority.nl

 

17-05-2011

Open repetitie

Open repetitie


Open repetitie bij popkoor Sonority

                                                       

Dinsdagavond 17 mei opent popkoor Sonority in het kader van de WAK, Week van de Amateur Kunst, haar deuren voor een open repetitie. Tijdens deze week laten amateurkunstenaars uit alle kunstdisciplines zien wat zij in huis hebben. Het thema van deze week is WORD WAKKER!

Voor wie altijd al eens heeft willen kijken, luisteren of meezingen in een koor is dit de ultieme gelegenheid. Sonority bestaat uit 33 zangers en zingt popklassiekers en eigentijds poprepertoire.

De open repetitie gaat van start zoals de meeste repetities beginnen, met inzingen. Verder kunnen er verzoeknummers aangevraagd worden en daarnaast kan er natuurlijk daadwerkelijk worden meegezongen en gerepeteerd. Ook degene die alleen wil luisteren is van harte welkom.

Sonority is op zoek naar uitbreiding bij de bassen en sopranen. Voor geïnteresseerden is deze avond een goede gelegenheid om eens vrijblijvend te komen meedoen.

De open repetitie begint 17 mei om 20.30 uur, vanaf 20.15 uur staat de koffie klaar.

Locatie: Heliomare, Zwarteweg 98 in Aalsmeer. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie over het koor op www.sonority.nl en over WAK www.waknederland.nl 

21-03-2011

Popkoor Sonority viert feest in Kudelstaart

Popkoor Sonority viert feest in Kudelstaart

21 maart 2011

Popkoor Sonority viert feest in Kudelstaart 

Afgelopen weekend heeft popkoor Sonority onder leiding van dirigent Rik Henning haar 20-jarig jubileum gevierd met twee optredens in het Dorpshuis in Kudelstaart. Er was zoveel belangstelling voor de feestelijke optredens dat beide keren de zaal stampvol zat.

Sonority heeft het publiek getrakteerd op de topnummers van de afgelopen twintig jaar en op de allernieuwste nummers. Zo waren er nummers te horen als Bright Eyes van Simon and Garfunkel, Zonder Jou van Simone Kleinsma en Paul de Leeuw maar ook Make You Feel My Love zoals Adele het gezongen heeft en A Night Like This van Caro Emerald. Bij dit laatste nummer was het podium ondergedompeld in Latijns-Amerikaanse sfeer, compleet met terras, kaartende mannen en zwoel zingende vrouwen. Het dak ging eraf.

Ook bij het optreden van gastkoor Grof Volkoor'n ging het dak eraf. Deze kleine closeharmony groep wist het publiek eveneens te boeien, met vooral a capella gezongen nummers en raak gekozen choreografie.

Sonority kijkt met trots terug op een zeer geslaagd feest.

08-03-2011

Jubileumconcert popkoor Sonority

Jubileumconcert popkoor Sonority

Zaterdag en zondag ook vuurdoop nieuwe dirigent

Jubileumconcert popkoor Sonority volop eigentijdse muziek
Popkoor Sonority bestaat twintig jaar. Hoogtepunt van het jubileumjaar is het concert dat het Aalsmeerse koor op zaterdagavond 19 en zondagmiddag 20 maart in het Dorpshuis in Kudelstaart geeft. Bij die gelegenheid presenteert Sonority tevens zijn nieuwe dirigent, Rik Henning. De dertigjarige Hagenaar leidt het koor in een programma dat oud en nieuw repertoire combineert. Met opmerkelijk veel nieuwe songs – zeven – willen de zangeressen en zangers graag hun hernieuwde elan en ambitie aan het Aalsmeerse publiek tonen. Over het jubileumconcert en het Sonority van nu vertellen voorzitter Martin van der Klauw en Rik Henning.

Het jubileumconcert markeert de nieuwe start van Sonority. “Wij hebben er erg veel zin in,” zegt Van der Klauw, al jaren koorlid en sinds begin dit jaar voorzitter. “Ik verwacht dat de bezoekers prettig verrast zullen zijn.” Hij weet dat de vaste bezoekerskern zal komen, maar hoopt ook nieuw publiek aan te kunnen boren. Dat was een van de redenen om als concertlocatie te kiezen voor het Dorpshuis, dat een goede naam heeft, centraal gelegen is en veel bezoekers aan kan.

Moderner repertoire

Volgens Van der Klauw is het repertoire van Sonority eigentijdser geworden. De koorleden voelen zich er wel bij. “Er is een trend naar nieuwer repertoire, naar recente muziek. Maar we gooien niet alles zomaar weg. ‘Zonder Jou’, ‘Avond’, ‘Lemon Tree’, ‘Dust in the Wind’ en ‘The Way we were’ zijn evergreens die in onze genen zitten. Die willen we blijven zingen,” zegt hij. Maar iets nieuws brengen heeft voortaan hoge prioriteit. Op het jubileumconcert zingt het popkoor onder meer songs van Caro Emerald, Amy Macdonald, Anouk en Krezip.

De afgelopen paar jaar was een overgangsperiode, geeft Van der Klauw aan. “Getalsmatig bleven we hetzelfde, maar we hadden te vaak een nieuwe dirigent en verkeerden daardoor te lang in onzekerheid. De richting ontbrak en we moesten hard werken om dezelfde kwaliteit te halen – kwaliteit die we wel altijd willen.”

Die kwaliteit zit er volgens de nieuwe dirigent ook in. “Toen ik met ze ging repeteren, merkte ik meteen bij vlagen dat er een hele goede dirigent voor had gestaan. Je hoort de ijzingwekkend goede kwaliteit die erin zit. Maar de lat kan hoger,” aldus Henning, die op het Utrechtse conservatorium koordirectie studeerde, piano en trompet speelt en ook zelf zingt.

Relatief jong koor

Uit de klassieke muziekwereld komend rolt hij met zijn koren steeds meer in de popmuziek. “Hoe meer je met dat genre bezig bent, hoe beter je de gelaagdheid ziet. Maar ook de muzikale inhoud is erg interessant.” Op zoek naar een nieuw koor kwam hij bij Sonority uit. Het klikte snel, en dat vindt hij het belangrijkste. “Het moet een groep mensen zijn met wie je door één deur kunt.” Dat hij zelf zo jong is en de meeste koorleden een stuk ouder, deert hem niet. “In de korenwereld is het relatief een jong koor,” zegt Henning.

“Toen ik binnenkwam, waren ze stil, rustig, zelfs timide. Maar ze beginnen goed los te komen. Ik wil proberen er nog meer durf in te krijgen. Verder wiI ik met het koor graag presteren. Al weet ik ook dat zingen gewoon een hobby van ze is. Ik kan eisen, maar niet te veel! We moeten uitdagingen hebben, onszelf elk concert opnieuw uitvinden en onszelf kunnen blijven vernieuwen. Als je niet vernieuwt, bloed je dood.”

Voorzitter en dirigent zijn het erover eens dat Sonority nieuwe wegen zal moeten blijven inslaan. Niet alleen in repertoire. Ook met podiumopstellingen, choreografie, aparte nummers voor bijvoorbeeld alleen de vrouwen of zingen in vijf partijen in plaats van de vier gebruikelijke. Kortom, meer creativiteit. Martin van der Klauw gelóóft erin. Te meer omdat de betrokkenheid van de leden groot is in de diverse commissies: voor het repertoire, choreografie, kleding, PR en het jubileumconcert. “Er zijn veel mensen actief, ze willen graag meepraten.”

Opgericht in 1990

Sonority, voortgekomen uit een lokaal katholiek kerkkoor, is in 1990 opgericht. Van het huidige koor zijn Rina van Diemen en Hans van der Raad nog van de eerste lichting. Olaf van Rijn was de eerste dirigent, zes jaar lang. Het koor zong die jaren veel ballad-achtige nummers. Van Rijns opvolger was George Overmeire, die Sonority twaalf jaar leidde en het omvormde tot popkoor. “Overmeire heeft ons groot gemaakt en een prachtig repertoire opgebouwd,” stelt Van der Klauw vast.

De omvang van het popkoor wordt bewust redelijk bescheiden gehouden. “Zo is ieders persoonlijke bijdrage belangrijk,” vindt Henning. Er zijn ongeveer 35 leden, waarvan tweederde, netjes verdeeld, bestaat uit sopranen en alten. De overige twaalf zijn tenoren en bassen. Twee bassen en twee sopranen erbij, dat zou volgens de voorzitter en de dirigent welkom zijn.

Een extra attractie op het jubileumconcert is het gastoptreden van de closeharmonygroep Grof Volkoor’n uit Amsterdam. De algehele presentatie is in handen van Jolanda Poortvliet. Sonority zelf zingt twee blokken, met in totaal 16 nummers. Het concert zaterdag begint om 20.00 uur en is rond 22.15 uur afgelopen. Zondag is de aanvang om 14.30 uur en het einde circa 16.45 uur. Kaarten inclusief drankje na afloop kosten per stuk € 10 (€ 8,50 voor donateurs); en zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Marja van der Jagt (telefoon 329279) of via info@sonority.nl. Zie voor meer informatie  www.sonority.nl.

25-02-2011

Extra optreden

25 februari 2011

Extra jubileum optreden wegens grote vraag

Wegens groot succes zal Sonority een tweede concert geven in het 
weekend van 19/20 maart en wel op zondagmiddag om 14.30 uur
Kaartjes voor zaterdag 19 maart zijn uitverkocht! 
Om kaartjes voor zondag te bemachtigen kunt u bellen met: 
Marja van der Jagt 0297-329279 of mailen naar info@sonority.nl. 
15-02-2011

Jubileum

Jubileum

19 Maart viert Sonority haar 20 jarig jubileum in het Dorpshuis van Kudelstaart, aan de Kudelstaartseweg 239.

m.m.v.
Grof Volkoor’n uit Amsterdam
en
presentatrice Jolanda Poortvliet
 
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: € 10,00 inclusief een consumptie na afloop
Donateurs betalen € 8,50
Kaarten zijn verkrijgbaar via Marja van der Jagt tel. 0297-329279 o
f via info@sonority.nl