sonority.nl

SponsorKliks& Nieuwsarchief archief 2012

31-08-2012

Nieuwe zangers welkom bij Sonority

Nieuwe zangers welkom bij Sonority

 

 

 

 

 

 


Sonority bij een optreden deze zomer in de

veilingzaal van de Historische Tuin.

(Foto: Arjen Vos )

 

Op de site: www.nieuwsover.nl/aalsmeer :

 

AALSMEER, 30 augustus
Sopraan, alt en bas. Voor zangers met dat stemtype is nog plaats bij Sonority. Dinsdag 18 september is er een open repetitie waarop belangstellenden mee kunnen zingen. De eerste optredens van het Aalsmeerse popkoor in het nieuwe seizoen komen er aan. Op zaterdag 15 september is het present op het eerste Indoor Korenfestival in 7Street in de Crown Business Studio's en op vrijdag 5 oktober op de Hillegomse Korendag. Sonority repeteert op dinsdagavonden van 20.30 uur tot 22.15 uur in het Activiteitencentrum aan de Zwarteweg.
Behalve op bestaand repertoire studeren de ongeveer dertig zangers en zangeressen op nieuw materiaal.
Meer informatie: www.sonority.nl


25-08-2012

Rozenweekend

Rozenweekend

Op 16 en 17 juni stond de Historische tuin in het teken van de roos.

Sonority heeft 16 juni voor de muzikale omlijsting gezorgd.

29-04-2012

Concert mannenkoor Cantiflora

Concert mannenkoor Cantiflora

 

Foto: Frederique Durlacher

Concert mannen valt in smaak

 

 

Hillegom - Het concert, dat mannenkoor Cantiflora vrijdag 20 april gaf in de Maartenskerk werd door het publiek zeer gewaardeerd. De toehoorders beleefden niet alleen plezier aan de prestaties van het koor, maar ook aan die van de solisten, het gastkoor Sonority uit Aalsmeer en het optreden van dirigent Voorn op de piano met Ivana Poparic op de cello. Elk muzikaal blok zorgde voor een andere sfeer en het niveau was hoog.

 

Cantiflora, stijlvol in donker pak met een rood strikje, was zeer goed op dreef. Er werd gezongen met mooie samenklank en veel enthousiasme. Soms was er de neiging het tempo wat te versnellen, maar Voorn hield zijn zangers goed in de hand.
Het concert begon met Slavische nummers, die Cantiflora altijd goed liggen. Dat het arrangement van het nummer Otsje Nasj van de hand van oprichter H. Bruschke was, legde meteen de link naar het ontstaan van het koor. In het volgende blok, met drie nummers op piano en cello door Voorn en Poparic, werd vooral geestdriftig gereageerd op de pittige Vuurdans van M. de Falla. Het gastkoor Sonority zong in totaal acht liederen. Cantiflora hoorde hen voor het eerst op de Hillegomse Korendag, waaruit een samenwerking tijdens dit concert voortvloeide. De liederen Zonder jou en Ik heb je lief, beide van Paul de Leeuw, werden heel sterk neergezet en er werd met grote aandacht geluisterd. Sonority leverde als totaal een zeer goede prestatie.

Wim van der Burg, solist van Cantiflora, zorgde voor veel bijval met zijn vertolking met koor van The Holy City en het bekende Het Dorp. Verder zong hij twee duetten met Marca Bultink. De stemmen passen goed bij elkaar en het nummer Vluchten kan niet meer klonk indrukwekkend. Het publiek werd duidelijk gegrepen door het optreden en reageerde met daverend applaus. In het laatste blok van Cantiflora was het Slavenkoor uit Nabucco wat teleurstellend. Door het wat te snelle tempo kwam het lied niet goed uit de verf. Erg leuk was daarentegen Mathilde over een kritische schoonmoeder. Het talrijke publiek genoot van een goede uitvoering en gaf een staande ovatie.

19-04-2012

Sonority te gast in Hillegom

Sonority te gast in Hillegom

Nieuwe Meerbode:

Streek - Vrijdag 20 april zingt popkoor Sonority op uitnodiging van mannenkoor Cantiflora tijdens het jaarconcert. Mannenkoor Cantiflora en popkoor Sonority hebben elkaar tijdens de korendag in oktober 2011 in Hillegom ontmoet. Mannenkoor Cantiflora telt ongeveer 40 leden en zingt naast klassieke, religieuze en Slavische muziek, aria's uit opera's, populaire liederen en barbershop songs. Veel liederen worden a capella gezongen, andere met pianobegeleiding. Popkoor Sonority zingt hedendaagse popnummers en popklassiekers en zal onder leiding van dirigent Rik Henning onder meer Crazy van Gnarls Barkley, 'k Heb je Lief van Paul de Leeuw en A Night Like This van Caro Emerald zingen.

Het concert vindt plaats in de Maartenskerk, Kerkplein 1 in Hillegom.

Kaarten zijn vooraf te bestellen op info@sonority.nl en kosten 10 euro per stuk, inclusief programmaboekje en consumptie. Aanvang 20.00 uur.

15-01-2012

Sonority zingt buiten de deur

Op de site: www.nieuwsover.nl/aalsmeer :

 

Sonority op Korendagen Paradiso (15 jan.)

 

Sonority zingt zondag 15 januari in Amsterdam. Het Aalsmeerse popkoor neemt deel aan de Korendagen in Paradiso, waar een weekend lang 140 koren de gelegenheid hebben zich te laten horen. Sonority, onder leiding van Rik Henning, is zondag om 12.10 uur aan de beurt. Op het programma twee primeurs voor het koor: Stil In Mij van Van Dik Hout en 'k Heb Je Lief van Paul de Leeuw. Kaarten zijn voor € 2,50 aan de deur verkrijgbaar.

Het zal het tweede optreden in het nieuwe jaar zijn. Vrijdag 13 januari zingt Sonority tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Haarlemse brandweer.

Informatie Korendagen: www.paradiso.nl